Prowadzący - Kursy i szkolenia dla piekarzy i cukierników

Poznaj nasz zespół

Wiesław Kucia

Wiesław Kucia

Piekarz, technolog żywności

Z wykształcenia jest piekarzem, specjalizuje się w piekarstwie artystycznym. Swoją wiedzę ugruntował studiując Technologię Żywności i Żywienie Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Był wielokrotnym uczestnikiem i laureatem krajowych i międzynarodowych konkursów w piekarstwie artystycznym.
Od 2008 jest właścicielem autorskiej szkoły w Lublinie. Prowadzi szkolenia piekarnicze w pracowni oraz w piekarniach w całej Polsce. Zajmuje się doradztwem technologicznym, opracowywaniem nowych receptur oraz udoskonalaniem produkcji w piekarniach.
Anna Kucia

Anna Kucia

Mistrzyni cukiernictwa, prowadzi szkolenia od 5 lat. Brała udział w wielu kursach cukierniczych w Polsce i za granicą, dzięki czemu ciągle rozwija technikę cukierniczą i zdolności artystyczne. Prowadzi szkolenia z monoporcji, tortów nowoczesnych, tart, eklerów, makaroników oraz tortów piętrowych. Jej ulubioną dziedziną cukiernictwa jest praca z czekoladą. Uwielbia opracowywać nowe receptury pralin i trufli, ciągle szuka nowych smaków i technik.
Sławomir Gołaszewski

Sławomir Gołaszewski

An english - speaking trainer.
He has got over 30 years of professional experience. He was working as executive pastry chef for high standard hotels in Poland, Thailand, Korea and Germany. He cooperates with Le Cordon Bleu in making evaluation of students progress work and teaching as guest chef. His strong sides are artistic abilities and creativity. His main pastry skills are chocolate showpieces and innovative cakes and desserts.
One of the most important awards is Gold Medal for The Best Wedding Cake in Thailand in 2006.
Jacek Mucha

Jacek Mucha

Cukiernik z wykształcenia i z zamiłowania. W zawodzie ponad 20 lat doświadczenia, które zdobywał w cukierniach, renomowanych hotelach oraz prestiżowych restauracjach typu Fine Dinning, między innymi w Nolita Restaurant w Warszawie, gdzie pełnił funkcję szefa cukierni. Uczestniczył w wielu szkoleniach w Polsce i za granicą. Entuzjasta nieoczywistych połączeń technik, struktur i smaków. Inspirowany klasycznym cukiernictwem, łącząc je z nowoczesnością nadaje swój własny styl. Indywidualista, zwolennik swobody działania w dążeniu do osiągnięcia doskonałości smaku.
Iga Sarzyńska

Iga Sarzyńska

Jest twórczynią i projektantką Pracowni Artystycznej Sarzyński. Córka Cezarego Sarzyńskiego – mistrza piekarskiego, który rozsławił słynnego kazimierskiego koguta zarówno w Polsce jak i na świecie. Jest absolwentką kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Swoje zainteresowania rozwijała w Akademii Baking Arts w San Francisco i Bonny Gordon School w Toronto. W 2014 Roku odbyła również szkolenie w Akademii Peggy Porschen w Londynie. Jej prace są publikowane w brytyjskich magazynach „Wedding Cakes” oraz „Cakes and Sugarcraft”. Od zawsze zakochana w sztuce dekorowania pierników, spełniła swoje największe marzenie - prowadzi w Toruniu butik ze swoimi małymi dziełami sztuki.
Sylwia Stachyra

Sylwia Stachyra

Absolwentka prawa na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim. Jednak prawniczką nie została, bo wybrała drogę swojej pasji, czyli gastronomię. W Wielkiej Brytanii zdobyła najwyższy dyplom kucharski, prowadziła tam swoją restaurację. Ukończyła kurs marynarski i pływała na superjachtach jako prywatny kucharz.
Aż w końcu trafiła pod skrzydła Gordona Ramseya, pracowała w jego restauracji w Londynie, w najstarszym hotelu Savoy. Po powrocie do kraju udowodniła swoje nieprzeciętne umiejętności wygrywając w maju 2018 r. program telewizyjny Top Chef. Co ciekawe jako druga kobieta w historii.
Dziś prowadzi własna firmę CookShe by Sylwia Stachyra. Ma pod swoim patronatem wiele restauracji w Lublinie i w Polsce. Prowadzi szkolenia dla amatorów i kucharzy. - Chcę zaszczepić w nich chęć do gotowania na najwyższym poziomie - tłumaczy. Aktualnie pracuje jako Chef Executive w Akademii Inspiracji MAKRO.
Sławomir Korczak

Sławomir Korczak

Zamiłowanie do cukiernictwa i piekarstwa odkrył już we wczesnej młodości. Doświadczenie zdobywał w najlepszych polskich i angielskich restauracjach. Absolwent Akademii Kurta Shellera, finalista World Chocolate Masters 2015. Na stałe osiadł w Meksyku, gdzie miał okazję przygotowywać dania dla ekipy filmowej, podczas zdjęć do filmu Zorro. Na co dzień prowadzi w Meksyku własną piekarnię rzemieślniczą z europejskimi wypiekami.
Michał Wiśniewski

Michał Wiśniewski

Swoją przygodę zawodową rozpoczął w 1994 roku w małej cukierni na terenie Gdańska. Obecnie jest szefem cukierni w Hotelu Haffner, w którym pracuje już osiemnaście lat.
W pracy liczą się dla niego pasja i możliwość poznawania ludzi, nowych technologii, wymiany doświadczeń oraz satysfakcja konsumentów. W czasie swojej drogi zawodowej odbył kilka szkoleń w Polsce i za granicą. Inspiracje czerpie z cukiernictwa hiszpańskiego i francuskiego. Wzoruje się na fachowcach ze świata, ale ceni także pracę polskich cukierników, kucharzy i piekarzy. Do jego najważniejszych sukcesów należą m. in. Mistrzostwo Polski w przygotowaniu deseru na talerzu w 2015r., mistrzostwo Polski cukierników w 2018r oraz reprezentacja kraju na Coppa del Mondo della Gelateria w 2016r. i 2020r. jako kapitan.
Patryk Szczepański

Patryk Szczepański

Jego przygoda z cukiernictwem zaczęła się ponad 10 lat temu. Doświadczenie zdobywał w hotelu Haffner w Sopocie pod okiem Michała Wiśniewskiego, który zaszczepił w nim chęć do dalszego doskonalenia umiejętności cukierniczych. Pracował również jako szef cukierni w Hotelu Hilton w Gdańsku, gdzie poznał fine dinning na najwyższym poziomie oraz jako doradca technologiczny w Akademii Czekolady w firmie Barry Callebaut w Łodzi. Szkolili go m. in. Ramon Morato, Mathieu Denrrick, Jordi Bordas, Jarek Nowakowski, Krzysztof Ilnicki. Obecnie właściciel firmy Pure Sugar.
Beata Tomasiewicz

Beata Tomasiewicz

Z wykształcenia i zamiłowania jest przyrodnikiem, stąd najczęściej inspiruje się pięknem natury. Swoją pasję do sugarcraftingu odkyła kilka lat temu, od tamtej pory najczęściej zgłębia i doskonali techniki pracy z papierem jadalnym i kwiatami cukrowymi. Współprauje z cukiernią atystyczną Babie Lato, gdzie zajmuje się stylizacją tortów weselnych. Jej prace biorą udział w sesjach zdjęciowych dla prestiżowych wydawnictw branży ślubnej.
Magdalena Komorowska

Magdalena Komorowska

Ukończyła Akademię im. Jana Długosza w Częstochowie na wydziale Pedagogiczno-Artystycznym. Zdobyła dyplom z malarstwa w pracowni prof. Lubosa, dodatkowo dyplom z rysunku w pracowni prof. Sztuki. Z wykształcenia jest pedagogiem, z zamiłowania dekoratorem cukierniczym. Jest laureatką konkursów tortów okolicznościowych Expo Sweet, dwukrotną wicemistrzynią Polski wśród dekoratorów cukierniczych oraz zdobywczynią nagrody publiczności. Obecnie mieszka i pracuje w Gdańsku, kreując codziennie nowe torty.
Anna Jędrzejewska

Anna Jędrzejewska

Z wykształcenia jest architektem krajobrazu, z zamiłowania cukiernikiem. Miłość do natury przeniosła z poprzednio wykonywanego zawodu i ogrody tworzy teraz na tortach. Najbardziej odnajduje się w dekoracjach kwiatowych z kremu maślanego, szczególnie w typie koreańskim. Jej pasją są także pierniki, a w ich dekoracjom nadaje swój własny styl. Prowadzi własną pracownię tortów - Słodkie Królestwo oraz szkołę dekorowania wypieków kremem maślanym.

Nasi Partnerzy

Korzystając z tej witryny, zgadzasz się na korzystanie z plików cookie. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookie w dowolnym momencie, a także dowiedzieć się więcej na ich temat