Poznaj nasz zespół

Wiesław Kucia

Wiesław Kucia

Z wykształcenia jest piekarzem, specjalizuje się w piekarstwie artystycznym. Swoją wiedzę ugruntował studiując Technologię Żywności i Żywienie Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Był wielokrotnym uczestnikiem i laureatem krajowych i międzynarodowych konkursów w piekarstwie artystycznym. Jest współautorem i wydawcą multimedialnych materiałów szkoleniowych dla piekarzy "Technologia Piekarstwa". Jest stałym gościem Strefy Mistrza Branży jako specjalista od wypieków artystycznych. Jego pasją oprócz piekarstwa jest dekorowaniem tortów, praca z czekoladą i praliny. Od 2008 roku prowadzi szkolenia piekarskie i cukiernicze w całej Polsce. Studio Szkoła Artystyczna to jego najnowszy projekt.
Anna Kucia

Anna Kucia

Mistrzyni cukiernictwa, prowadzi szkolenia od 4 lat. Brała udział w wielu kursach cukierniczych w Polsce i za granicą, dzięki czemu ciągle rozwija technikę cukierniczą i zdolności artystyczne. Prowadzi szkolenia z monoporcji, tortów nowoczesnych, tart, eklerów, makaroników oraz tortów piętrowych. Jej ulubioną dziedziną cukiernictwa jest praca z czekoladą. Uwielbia opracowywać nowe receptury pralin i trufli, ciągle szuka nowych smaków i technik.
Iga Sarzyńska

Iga Sarzyńska

Jest twórczynią i projektantką Pracowni Artystycznej Sarzyński. Córka Cezarego Sarzyńskiego – mistrza piekarskiego, który rozsławił słynnego kazimierskiego koguta zarówno w Polsce jak i na świecie. Jest absolwentką kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Swoje zainteresowania rozwijała w Akademii Baking Arts w San Francisco i Bonny Gordon School w Toronto. W 2014 Roku odbyła również szkolenie w Akademii Peggy Porschen w Londynie. Jej prace są publikowane w brytyjskich magazynach „Wedding Cakes” oraz „Cakes and Sugarcraft”. Od zawsze zakochana w sztuce dekorowania pierników, spełniła swoje największe marzenie - prowadzi w Toruniu butik ze swoimi małymi dziełami sztuki.
Sławomir Korczak

Sławomir Korczak

Zamiłowanie do cukiernictwa i piekarstwa odkrył już we wczesnej młodości. Doświadczenie zdobywał w najlepszych polskich i angielskich restauracjach. Absolwent Akademii Kurta Shellera, finalista World Chocolate Masters 2015. Na stałe osiadł w Meksyku, gdzie miał okazję przygotowywać dania dla ekipy filmowej, podczas zdjęć do filmu Zorro. Na co dzień prowadzi w Meksyku własną piekarnię rzemieślniczą z europejskimi wypiekami.
Patryk Szczepański

Patryk Szczepański

Jego przygoda z cukiernictwem zaczęła się ponad 10 lat temu. Doświadczenie zdobywał w hotelu Haffner w Sopocie pod okiem Michała Wiśniewskiego, który zaszczepił w nim chęć do dalszego doskonalenia umiejętności cukierniczych. Pracował również jako szef cukierni w Hotelu Hilton w Gdańsku, gdzie poznał fine dinning na najwyższym poziomie oraz jako doradca technologiczny w Akademii Czekolady w firmie Barry Callebaut w Łodzi. Szkolili go m. in. Ramon Morato, Mathieu Denrrick, Jordi Bordas, Jarek Nowakowski, Krzysztof Ilnicki. Obecnie właściciel firmy Pure Sugar.
Beata Tomasiewicz

Beata Tomasiewicz

Z wykształcenia i zamiłowania jest przyrodnikiem, stąd najczęściej inspiruje się pięknem natury. Swoją pasję do sugarcraftingu odkyła kilka lat temu, od tamtej pory najczęściej zgłębia i doskonali techniki pracy z papierem jadalnym i kwiatami cukrowymi. Współprauje z cukiernią atystyczną Babie Lato, gdzie zajmuje się stylizacją tortów weselnych. Jej prace biorą udział w sesjach zdjęciowych dla prestiżowych wydawnictw branży ślubnej.
Magdalena Komorowska

Magdalena Komorowska

Ukończyła Akademię im. Jana Długosza w Częstochowie na wydziale Pedagogiczno-Artystycznym. Zdobyła dyplom z malarstwa w pracowni prof. Lubosa, dodatkowo dyplom z rysunku w pracowni prof. Sztuki. Z wykształcenia jest pedagogiem, z zamiłowania dekoratorem cukierniczym. Jest laureatką konkursów tortów okolicznościowych Expo Sweet, dwukrotną wicemistrzynią Polski wśród dekoratorów cukierniczych oraz zdobywczynią nagrody publiczności. Obecnie mieszka i pracuje w Gdańsku, kreując codziennie nowe torty.
Anna Jędrzejewska

Anna Jędrzejewska

Z wykształcenia jest architektem krajobrazu, z zamiłowania cukiernikiem. Miłość do natury przeniosła z poprzednio wykonywanego zawodu i ogrody tworzy teraz na tortach. Najbardziej odnajduje się w dekoracjach kwiatowych z kremu maślanego, szczególnie w typie koreańskim. Jej pasją są także pierniki, a w ich dekoracjom nadaje swój własny styl. Prowadzi własną pracownię tortów - Słodkie Królestwo oraz szkołę dekorowania wypieków kremem maślanym.
Michał Wiśniewski

Michał Wiśniewski

Swoją przygodę zawodową rozpoczął w 1994 roku w małej cukierni na terenie Gdańska. Obecnie jest szefem cukierni w Hotelu Haffner, w którym pracuje już osiemnaście lat.
W pracy liczą się dla niego pasja i możliwość poznawania ludzi, nowych technologii, wymiany doświadczeń oraz satysfakcja konsumentów. W czasie swojej drogi zawodowej odbył kilka szkoleń w Polsce i za granicą. Inspiracje czerpie z cukiernictwa hiszpańskiego i francuskiego. Wzoruje się na fachowcach ze świata, ale ceni także pracę polskich cukierników, kucharzy i piekarzy. Do jego najważniejszych sukcesów należą m. in. Mistrzostwo Polski w przygotowaniu deseru na talerzu w 2015r., mistrzostwo Polski cukierników w 2018r oraz reprezentacja kraju na Coppa del Mondo della Gelateria w 2016r. i 2020r. jako kapitan.
Jacek Mucha

Jacek Mucha

Cukiernik z wykształcenia i z zamiłowania. W zawodzie ponad 20 lat doświadczenia, które zdobywał w cukierniach, renomowanych hotelach oraz prestiżowych restauracjach typu Fine Dinning, między innymi w Nolita Restaurant w Warszawie, gdzie pełnił funkcję szefa cukierni. Uczestniczył w wielu szkoleniach w Polsce i za granicą. Entuzjasta nieoczywistych połączeń technik, struktur i smaków. Inspirowany klasycznym cukiernictwem, łącząc je z nowoczesnością nadaje swój własny styl. Indywidualista, zwolennik swobody działania w dążeniu do osiągnięcia doskonałości smaku.

Nasi Partnerzy

Korzystając z tej witryny, zgadzasz się na korzystanie z plików cookie. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookie w dowolnym momencie, a także dowiedzieć się więcej na ich temat