Szkolenie podstawy cukiernictwa dla początkujących

Kalendarium

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Udostępnij
14 września

Szkolenie podstawy cukiernictwa dla początkujących

Poznanie podstaw cukiernictwa jest absolutnie konieczne w przypadku chęci rozwoju i dalszego kształtowania swoich umiejętności oraz nauce bardziej wymagających technik. Bez solidnych podstaw nie będziesz mógł doskonalić swoich kompetencji i się rozwijać.


Wyjątkowe jednodniowe szkolenie cukiernicze pozwalające zdobyć podstawy do rozwoju, uzupełnienia wiedzy i doskonalenia już posiadanych umiejętności w zakresie cukiernictwa.


Zapraszamy poczatkujących cukierników, domowych pasjonatów oraz wszystkich, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę oraz nabyć umiejętności i stale podtrzymywać swoją cukierniczą pasję pod okiem niekwestionowanego Mistrza smaku i prezentacji Jacka Muchy.


Jacek – Mistrz Cukiernictwa to cukiernik z wykształcenia i z zamiłowania. W zawodzie od ponad 20 lat. Doświadczenie zdobywał w znanych cukierniach, renomowanych hotelach oraz prestiżowych restauracjach typu Fine Dinning, między innymi w Nolita Restaurant w Warszawie, gdzie pełnił funkcję szefa cukierni. Uczestniczył w wielu szkoleniach w Polsce i za granicą. Entuzjasta nieoczywistych połączeń technik, struktur i kompozycji smakowych. Inspirowany klasycznym cukiernictwem, łącząc je z nowoczesnością, nadaje swój własny styl. Indywidualista, zwolennik swobody działania w dążeniu do osiągnięcia doskonałości smaku. A przy tym wspaniały i cierpliwy nauczyciel.


Inne szkolenia cukiernicze, które prowadzi Jacek Mucha


Ciasta krojone z Jackiem Muchą


Torty, tarty i ciasta z Jackiem Muchą


Podczas szkolenia poznacie podstawowe techniki produkcji różnych rodzajów ciast, kremów i wypełnień. Nauczycie się budować smaki i wspaniale wykańczać i dekorować wypieczone dzieła sztuki.


Na kursie upieczecie:



  • tartę migdał/morela

  • roladę czekoalda/wiśnia

  • ptyś wanilia/toffi

  • ciasto cytryna/beza fiołkowa


Zarezerwuj miejsce na tym wyjątkowym szkoleniu już teraz!


Zobacz jak pięknie wyglądają bezy przygotowane podczas innego szkolenia prowadzonego przez Jacka Muchę


Bezy - szkolenie z Jackiem Muchą w szkole Mistrza Wiesława Kuci


Plan szkolenia:


  • charakterystyka surowców w produkcji cukierniczej

  • terminologia stosowana w cukiernictwie

  • podstawowe akcesoria niezbędne w produkcji cukierniczej

  • produkcja ciast kruchych i kruszonek (rodzaje i zastosowanie min. tarty, spody itd.)

  • tajniki produkcji ciasta parzonego i jego szerokie zastosowanie

  • biszkopty do tortów

  • rolady i ciasta biszkoptowo – tłuszczowe

  • praca nad konsystencją i budowaniem smaków

  • wykończenie gotowych produktów, nauka szprycowania, dekorowanie i prezentacja


Zapewniamy:


  • Stanowiska pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały

  • Surowce

  • Skrypt z recepturami

  • Obiad, kawę, napoje

  • Fartuch z logo szkoły na własność

  • Certyfikat potwierdzający ukończenie szkolenia


Miejsce szkolenia:

ul. Zemborzycka 59F

(wjazd od ul. Budowlanej)

20-445 LUBLIN

1 piętro


Zapraszamy również na nasz profil na Facebooku, tam zobaczycie jak fajnie wyglądają nasze szkolenia.


Szkoła Artystyczna Wiesław Kucia na Facebooku


Informacje

Jacek Mucha

8:00 - 16:00
10
Szkolenie jest zakończone lub aktualnie jest w toku

Nasi Partnerzy

Korzystając z tej witryny, zgadzasz się na korzystanie z plików cookie. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookie w dowolnym momencie, a także dowiedzieć się więcej na ich temat