Kurs cukierniczy dla początkujących z podstaw tortów z polewą drip cake.

Kalendarium

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Udostępnij
12 maja

Tort od podstaw - Drip Cake - 12 maja 2023

Szkolenie „Tort – Drip Cake” w tym terminie zostało wyprzedane.


Zapisz się na szkolenie „Tort od podstaw – Drip Cake” w kolejnym najbliższym terminie ➜ ➜ ➜


Podstawowy kurs składania piętrowego  tortu od postaw dla poczatkujących.


Torty z polewą czekoladową tzw. drip cake cały czas cieszą się dużą popularnością, a do tego są niezwykle efektowne.


Na kursie, pod okiem naszej przeuroczej Mistrzyni Anny Kuci, nauczysz się robić ten jeden z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów!


Zrobisz ten tort od podstaw, od wypieku puszystych, wilgotnych biszkoptów, poprzez składanie tortu, przygotowywanie musów i ganszy po tynkowanie i dekorowanie.


Podczas szkolenia każdy uczestnik wykona samodzielnie swój dwupiętrowy tort i udekoruje go polewą drip cake i owocami sezonowymi oraz zabierze własny tort do domu.


A to wszystko pod okiem naszej Mistrzyni Anny Kuci. Mistrzyni cukiernictwa prowadzi szkolenia od ponad 5 lat. Brała udział w wielu kursach cukierniczych w Polsce i za granicą, dzięki czemu ciągle rozwija technikę cukierniczą i zdolności artystyczne.


Prowadzi szkolenia z monoporcji, tortów nowoczesnych, tart, eklerów, makaroników oraz tortów piętrowych.


Jej ulubioną dziedziną cukiernictwa jest praca z czekoladą. Uwielbia opracowywać nowe receptury pralin i trufli, ciągle szuka nowych smaków i technik.


Zobacz fotorelację ze szkolenia drip cake na naszym profilu na Facebboku


Uwaga! Zostaniesz przekierowana / przekierowany na stronę naszego profilu na Facebboku. Jeśli jeszcze nie obserwujesz nas, to jest to dobry moment, żeby zacząć 🙂




Relacja ze szkolenia - Tort od podstaw - drip cake - Anna Kucia


Plan szkolenia:


  1. Wypiekanie biszkoptów tłuszczowych

  2. Przygotowanie musów owocowych i ganaszy czekoladowych

  3. Składanie poszczególnych pięter tortu

  4. Tynkowanie tortu

  5. Łączenie pięter tortu

  6. Technika przygotowania i oblewania drip

  7. Dekorowanie tortu


Zapewniamy:


  • Stanowiska pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały

  • Surowce

  • Skrypt z recepturami

  • Obiad, kawę, napoje

  • Fartuch z logo szkoły na własność

  • Certyfikat potwierdzający ukończenie szkolenia


Miejsce szkolenia:


Nowa pracownia Szkoły Artystycznej w nowej- lepszej lokalizacji:


ul. Wojciechowska 3

20-704  Lublin


Zapraszamy również na nasz profil na Facebooku, tam zobaczycie jak fajnie wyglądają nasze szkolenia.


Szkoła Artystyczna Wiesław Kucia na Facebooku


Informacje

Anna Kucia

8:00 - 16:00
8
Szkolenie jest zakończone lub aktualnie jest w toku

Nasi Partnerzy

Korzystając z tej witryny, zgadzasz się na korzystanie z plików cookie. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookie w dowolnym momencie, a także dowiedzieć się więcej na ich temat